Thursday, September 17, 2009

~AKU DI SINI~

mcm tak caye je.. pejam celik, pejam celik aku dah ada kat sini dah pon.. aku sekarang berada di MANCHESTER!!! :-)besok, pas dah buat student card, aku dah jadi student university of manchester!!

flight aku malam tadi, 16 sept pukul 11.55 malam (MAS:MH016) ke amsterdam (12 jam) transit selma 3 jam dan berlepas pula ke manchester dengan Royal Dutch Airways (KLM1081).. sampai sini pukul 10.30 pagi waktu manchester, 5.30 petang waktu malaysia.. arrghh. sungguh lame perjalanan itu.. sakit punggung dan tulang blakang aku! tp, xpe.. aku dah sampai dah pon.. semua nye berjalan lancar..

mara memang terbangkan aku sorang je ke manchester walopon aku dah mintak supaya anta aku dengan orang2 yang nak fly sekali ke manchster.. beria je pegawai tu kate, 'ye, ade beberape orang yg pegi same ngan awak, jgn risau..' last2.. sorang pon xda.. memang ade aku jumpe budak mara malam tu kat klia tapi dorang g belfast.. maybe pegawai tu dah pening kot, urus kan banyk menda.. hmmm.. xpe laaa.. ade hikmah nye.. aku pon bangga ngan diri sendiri bila dah slamat sampai dah pon..

sampai je kat airport manchester, ade univ of manchster punye representative tunggu kat arrival hall.. dia bawak aku pegi ke bas yang nak anta aku ke hall.. samapi je kat hall, aku jumpe efa (budak malaysia yg aku dah kenal kat facebook).. dia dah siap2 tunggu aku nak tolong ape2 yang patut.. pas dah register hall dan dah dapat kunci, kitorang pon pegi masok bilik..

sgtttttt cantik biliknye.. aku kagummmm.. dapor toilet sume menarik! memang susana blaja yg syokkk untuk aku.. terus semangat nak blaja!!! pas dah letak2 barang sume, efa ajak aku pegi rumah sewa dia.. dia soh aku rehat, tido sane sume sebab kat sane ade beberape orang budak malaysia lain.. hall aku pon kosong lagi.. ramai tak masok lagi.. so, dorang soh aku duduk kat sini sampai lah raye.. :-) mereka sangat baik.. happening je..

(mak.. mak jangan risau.. mereka sume baik2.. tempat pon best.. tgu ain je nak sesuai kan diri berjauhan berbatu2 dari mak... waaaaaa... sedehhhhhh memikirkan nye..) selame beberape bulan sebelom pegi nih, aku memang tido ngan mak je.. buat ape2 pon ngan mak.. sebab tu terase sgttttt3 sekarang nih.. ;-( ;-( lagi 1, terasa x bole msg muhaimin macam selalu.. msg sentese je.. gado ke baik ke, mesti x brenti msg.. tp sekarang.. ;-( tak bole suke2 hati nak msg..

besok nak pegi buat student card ngan shopping2 siket.. hmmm... rindu semua..rindu makkkkk.. rindu family aku yg menangis mase aku peluk dorang kat airport malam tu...rindu kat bella.. rindu kat kawan2 tersyg yg sentese menyokong aku tak kire ape pon jadi.. rindu segala nye di malaysia... gambar nanti la aku upload.. cable tinggal kat hostel.. kan dah bagi tahu tadi, aku kat rumah orang ni kan.. hmmm.. nanti aku tunjuk ye.. :-)


With Love,

13 comments:

deadgorgeouszaza said...

yeah ain. rajin2 la hapdet kat sini ok...
let us noe ur life there... =)
love u..

AzwinYusof said...

yes ain!!!
betul2..
ain, tunggu aku yerr..
aku pun bsemangat nk pg cepat nie..

AzwinYusof said...

alhamdulillah semua selamat..
seronok kan ko dok hall tu..
nt nk tompang..
hahaha

Hadif Haikal said...

Hi Acu,

Waa !!! best nya acu dah sampai tapi kenapa acu tak nangis and rindu kat hadif? Ini yg hadif marah ni... Bella yg acu rindu ...

Siap lah bella nanti hadif abuses dia . .. hahaah acah jer .. hadif tipo lah ... nanti Wan akan masukkan hadif dalam bilik larr..

Selamat membelajar diri acu dan Hadif nak nyanyikan satu lagu untuk acu .. terimalah

"Satu hari di Hari Raya
Ku lihat cahaya bersinar indah
Langit cemerlang tak terkira
Tanda kuasa yang Maha Esa
Memberi nikmat pada manusia

Satu hari di Hari Raya
Ku dengar irama yang sungguh indah
Ku coba mendekati padanya
Kira irama itu adalah
Suara pujian pada yang Esa

Satu hari di Hari Raya
Aku menangis tanda gembira
Aku menangis tanda ku cinta kepadaNya

Satu hari di Hari Raya
Ku lihat wajah suci ibuku
Ku lihat wajah kasih ayahku
Ku gembira
Mungkin inilah dia kebahagiaan"

Terima Kasihhhhhh .........
Hadif Haikal (Anak Buah Acu Paling BAIK)

Kaloi said...

Selamat hari Raya Ain.. jangan menangis di pagi raya...

Fizah Baharuddin said...

Alhamdulillah dah selamat sampai...

Ain nak tahu ... semalam Hadif ada panggil 'Aen...Aen..' kesian dia cari Acu tak jumpa masa dia kena marah...

Harris pulak dalam keta menangis..bila tanye kenapa menangis..dia kata Acu dah takde...pastu bila balik rumah, dia menangis lagi...sedih betul dia malam tu...hehehe

OK la Ain...take care...tgk la kalau rajin adik bukak web cam bila semua org ada kat umah mak nanti ok...

Tata

::sYieQo:: said...

alhamdulillah...aien!!! (-_^)
selamat jadik student oc! (^_^)
aku bangga ngan ko...hehe

aiEN said...

intan : ok.. aku akan sgt rajen update.. sgt sedeh and rase nk meluah kan prasaan je..

awin : sebelom pegi nih n sementara ade mase, ko buat la ape2 puas2 dulu win.. kang sedehhh gilerr mcm aku nih.. ni pon rase mcm dh puas dh, tp asek meleleh gak nih..

hadif : xmo la nyanyikan lagu raye!! waaaa.. acu rindu hadifffff.. ;-(

kerol : slmat hari raye.. blom pagi raye lagi dah nanges bertong2 dh nih..

adik : sedeh gilerr dgr cite adik nih.. ;-( ;-( sian harris ngan hadif..

syieqo : syikin.. aku homesick nih.. sgt dasyat! normal kan kalo baru smpai mcm nih??

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

sayang.. i miss u a lot.. rindu tak dapat mesej awak sentese..

"slmt pg syg.."
"awk wtpe bucuk"
"ish3.. x mandi lg.."
"mkn knyang2 tau syg. mkn smpai tmbam pipi"

hmmm.. miss all that..

awak jaga diri k.. jaga keselamatan.. jaga makan, jaga kesihatan.. jaga-jaga jgn bagi orang mengurat tau..

saya sayang awak sgt3..

Mysterious Lady said...

take care ye ain
enjoy every moment =)
nnt bile ade student baru M'sia kt sane ko kene tolong pulak
semue org setiap mase ingt kt ko
raye kali ni lain sikitla ko jauh fizikal from org2 tersayang
tp dlm hati sentiase dekat =)

::sYieQo:: said...

hehe...biase laa homesick tu (^_^)
aien, tahan tau segala dugaan yg dtg tu...
nnt bile ko dh lame2, mesti ko senyum je
bile fkr balik mase ko mule2 smpai sane...
xpe je klau nk nanges rindu2, xyah nk segan2 sbb tu makne nye ko syg semua org yg ko tggal kn (^_^) aku pn cmtu gak...hehe...

btw, selamat hari raya pertama di perantauan aien!!

kemashady said...

ain..slamat ari rayo..jangan sodih sgt..kang akupon sedih same..selamat ari raye ain..sowy 4 everything..tk cr kat sane k..

aiEN said...

min : ye sayang.. saya jage diri.. awak jgn risau k syg.. ;-) sy ingat sume pesanan awk tu syg.. hmmm.. xde sape nk ngurat pon, awk jgn risau.. kalo ade pon, xde pon nk heran laa.. hati sy jauh kat m'sia.. ;-)

syarul : BAEK! aku akn enjoy 3 tahun yg ade ni.. bukan lame pon ye x? buat ape nk sedeh2 kn.. mesti positive.. hmm.. hati sentese dekat ngan org2 tersyg.. ;-) suke dgr ayat tu..

syieqo : betol la kan kyn..aku dh almost recover dh ni.. sbb nye dh stat induction sume skrg.. rinduuuu sume org... tapi, terisi bile busy nak study kn.. hmm.. mcm ko ckp.. nangis je la kan.. tu makne nye aku syg dan rindu sume org... :-) thanx kyn.. yezzerr.. rayer pertame di perantauan! huhuhu..

kema : ok kema.. aku x sedeh k.. selamat hari raya kema.. :-) sori for everything gak k.. :-)

Post a Comment