Wednesday, November 19, 2008

RESULT!!


X sabar2 plak nk tgu result kuar.. malas nk suspen lame2.. hehe..

cepat la 18 dec... nk tgk mrkah final projek je sebenarnye.. projek yg

ada mcm2 dugaan tu.. ape laa agak nye supervisor aku bg...

hari tu, ada mintak referrence letter kat supervisor aku tu tau..

dia puji mcm2..kate aku sgt komited buat keje laa.. rajin laa..

among the best student kat faculty kimia tu laa...siap kate, as supervisor dia sgt3 berbangga laa apelaa.. TERHARU.. trus jd confuse..

dulu masa aku jd anak buah dia, bkn main lg dia hentam aku ngan mcm2..

tu salah, ni x kena.. smpai aku pnh benci dia 1 mase dulu.. huhuhu.. kakak2 aku, min, ja, awin, n intan laa yg jd pendengar setia bile aku membebel meluahkan prasaan tiap kali balik jmpe supervisor aku tu.. hihihi.. bile dia fax kan sekeping kertas 'referrence letter' tu...

SEGALA-GALANYE BERUBAH...

terus terdetik kat hati aku ni..
'sayang rupenye dia ni kat aku..'

Dulu, supervisor org lain best je, blanje makan pas complete final report n presentation.. supervisor aku, xda ajak pon.. tp, supervisor yg baik g blanje makan tu, bile anak buah dia minta tolong buat referrence letter, dia soh mintak tolong org lain.. supervisor aku ni yg aku bengang2 dulu jugak yg tersenyum lebar bile aku mintak tolong!!!


'It is a pleasure for me to do this as I believe she is a potential student who deserves some recognition for her abilities'

THANX FOR EVERYTHING...

CIK NORZALILA MOHD NIZA...

Expensive Eyes

Minggu ni aku kat KL je.. kat ampang dok rumah abg aku.. sebabnye.. mak masok spital kat area KLCC tu.. prince court namenye.. nape g sane?? hehe..
iklan jap --> Gmbar bwh ni, marissa test dulu katil ni sblm mak tdo.. hehe..


sebab, mak nk dirawat oleh doktor feveret dia yg mak ikot je perkembangan dia slame ni kat TV!! heheh.. mak..mak.. doktor tu, pakar mate, n boleh buat rawatan yg lagi up dari laser.. LASIK.. mate aku yg rabun ni pon leh baik kalo ade 10K!!!! mane nk cari??

tgu laa aku hbs blaja n keje dulu.. x yah susah2 dh pakai spek ke lens ke.. x yah risau nk tepijak spek mate lagi.. xyah nk bukak n cuci lens sblom tido lg.. leh tros pengsan je kat katil pasni..huhu.. mcm sgt horror je kan.. duit.. duit.. bile laa aku nk jd besar n bole beli ape saje suke ati aku..??? cepat laa hbs blaja... aku nk keje kumpol harta, nk merasa bg mak duit, nk merasa bg anak2 buah aku yg 10 org nk masok 11 org tu duit raya... adoi.. jauh nye perjalanan.. hari tu, lecturer aku ada msg soh dtg interview kat faculty aku utk keje kat tengganu dgn gaji 4k!! bile otak ni dh pk duit n dh malas nk blaja, otomatik, aku sgt3 teruja.. tapi bile discuss ngan abg2 aku yg berpengalaman, dorang kate JANGAN!! huhuhu.. blaja dulu ain.. skrng ni bg aku yg x berduit ni, 4K mmg besar, tp dgn diploma, dh ssh dh nak naik.. kalo dgree, ada harapan nk naik lebeh tnggi.. mayb dgn 4K tu, ko kena jd pencacai engineer.. BTOL TU!!!! aku pon tersedar tiba2... haha.. bile pk balik, nk laa sgt aku ni keje kat trngganu tu!!! huhuhu.. skrng ni, tumpukan perhatian utk blaja n bile dah jd engineer nnt, aku keje laa puas2.. xyah nk gatal2 keje skrng ni.. kan..kan.. hihihi...

Friday, November 14, 2008

BUDAK-BUDAK KECIK..

Hurm.. bile dah cuti bese laa... xde ape nk buat kat rumah.. keje nye asek pg rumah kaklong tgk bdk2 4 org tu..kalo x pegi rumah kaklong pon, g rumah adik, tgk baby hadif yg semakin kuat lari!! hehe.. lari dgn walker dia laa.. laju giler.. walopon mcm2 perangai yg menggeram kan, tp leh isi mase lapang.. hehe.. geram, tp, sronok jugak la tgk perangai pelik2 yg x tercapai akal nk pk..

Hmmm, hari ni bgn agak lambat.. kol 12.30 TENGAHARI.. tu pon sbb x sanggup nak dgr papa bising.. papa bukan tahu mlm tadi aku tido kol 5.. buat ape?? msg laa ape lagi.. hehe.. dh mkn, mnd sume pg laa rumah kaklong...abg tapa ngan kak marina pon ada kat sane.. ada marissa skali..

Hari ni yg kelakarnye.. kesah amir dgn si marissa tu.. hari tu kaklong ada buat kek tau.. tah bile tah.. dah seminggu kot.. pastu ada laa coklat yg utk topping kek tu belebih kat dlm periuk.. periuk tu ats meja mkn.. dari aku dtg hari isnin hari tu lagi ,menda tu atas meja tu! heheh.. bese laa kaklong kan.. x sempat nk kemas laa tu..anak ramai..

Pastu hari ni marissa dtg, dia nmpak laa pulak periuk yg berisi coklat tu.. dia beria2 nk makan menda tu.. kaklong x bagi sbb dh lame kn.. takot dh rosak ke ape ke.. yg si marissa tu plak bese laa.. kalo dh nk sumthing tu, takda sape bole halang.. degil budak ni.. prangai lebe kurang acu dia.. huhu.. malas nk dgr marissa merengek2, bg tapa cek laa coklat tu, ade tanda2 rosak x.. cek punye cek.. nmpak memberansangkan.. nmpak ok.. bg je laa dia mkn.. dia pon ape lagi.. mkn mcm org x penah mkn coklat.. amir pon join sekaki mkn smpai na atikas meja teros!! hey... budak kecik.. budak kecik.. dorang makan smpai licin plak tu.. ish3..

sedeh mak bapak dorng tgk dorng mkn mcm ni.. mcm x penah bg mkn coklat!! huhu..

Ni aksi2 yg sempat dirakam..hehehe..

video


ni pulak azif yg x kesah ape2 jadi.. lantak la nak mkn coklat ke ape ke.. dia ni mmg cmni.. x kesah ape org lain buat..

ni pulak hadif yg kuat lari..

Tu je cite utk hari ni.. :-D

Wednesday, November 12, 2008

-12 NOV 2008-


APE AKU BUAT HARI NI YE??

hari ni bz melayan karenah anak2 buah kat rumah kaklong..
sume nye ada macam2 perangai.. AISH, AMIR,AZIF,ADAM...
4 org ni mcm 40 org nk runtuh rumah ni rasenye..

byg kn laa bdk2 lelaki nk besar.. yg paling kecik tu, (adam).. keje dia nk melekat je kat mama dia.. keje sume xleh buat.. hmm.. patutlaa kaklong brenti keje.. brenti keje dari pekerjaan feveret dia.. (dulu penah dgr kaklong ckp, 'I love my career as lecturer')

Tp dia sanggup brenti demi anak2 dia.. hmm.. respect giler kat kaklong..

Kaklong ni plak jenis yg x pecaya org gaji.. sbb rmai sgt org gaji yg dia x suke.. brape org dh hilang keje kat tgn kaklong ni.. hehe.. cerewet sebenarnye kaklong ni tau.. Bile xda org gaji nk bantu buat keje rumah, cmni laa jd nye.. rumah jd lg dasyat dr tongkang pecah!!

xtau laa nk cite cmne kat cni.. mmg dasyat giler laa bersepahnye rumah ni.. nak tolong kemas pon xtau nk stat kat mane.. smentara cuti ni bole laa tolong spatutnye kan.. tp, baru tolong kemas meja yg segala brng letak kat situ, x sampai 15minit dah penuh balik barang2 sepah sane sani..

patutlaa kaklong malas nk pening kepala, malas nk mengamuk, trus biar kan je ape2 nk jadik.. kat dalam rumah ni, bkn ade ramai kanak2 lalu lintas je, kenderaan pon bnyak yang tunggang terbalik tengah jalan.. adoiii... dari basikal si azif, skuter amir, ngan kete adam.. xtau nk kate laa.. air tumpah sane sini, coklat ngan gula2 berterabur x yah ckap laa.. baju kotor merata2 pon dh bese kat rumah ni.. huhuhu... bukan bdk pompuan je suke menjerit.. bdk lelaki pon same.. tp, dorang menjerit sambil wrestling.. debik2, tumbuk2, tergolek, nangis jerit2, luka lutut dah x larat nk tgk dah..camni laa cite org ramai anak2 lelaki yg lebe kurang je besarnye.. sume nk kn perhatian.. hmmm..


tu x hbs cite lagi tu.. ada lg.. pas dah settle mkn tgh hari kat rumah, kitorang pegi laa tesco.. dah sampai tesco, bila sume org dah turun kete, ade sorng x tron.. pegi laa siasat nape amir xnk turun.. rupe2 nye, dia masok kete x pakai selipar.. cmne nk bwk kluar kalo xpkai selipar kan?? kaklong dah naik angin dh.. dengan adam melalak lg.. nak xnak, aku tarik laa si amir tu naik troli.. terpakse heret je dia dgn troli tu.. huh.. mcm2.. kat dalam tesco, tibe2 amir dgn azif gado.. bile tanye punce gado tu kenape, rupe2nye amir bengang si azif tu asek nk cium dia!! adoi.. menda ni pon bole gado ke.. pening.. mmg pening... ni baru sehari.. kaklong yg dh jage brape tahun ni, dh cukup kebal laa agaknye kn.. sabar je laa kan.. org kate, anak2 yg tersgt laa aktif smpai nk pengsan menjaganye ni, dh besar jd budak baik.. InsayaAllah.. untung kaklong..

Yg kat atas tu gambar family kaklong.. dua dari kiri tu kakak aku (yg dipanggil adik) ngan husband dia..