Tuesday, July 14, 2009

2 bulan lagi..




wahhh.. tidakkk..

lagi 2 bulan je lagi dh nk g sane.. nk g manchester.. nk smbung blaja balik... waaaaaa... takot, sedih, risau, excited, hepi sume ade.. takot sbb 1st time nak pegi blaja kat negara org.. risau nak stat blaja balik seteleh sekian lame mengarat kan otak kat rumah.. takut 1 menda x ingat dh..sedih nak tinggal kan segala2nye di malaysia.. sedeh nak tgl kan family tersayang, muhaimin tercinta, kawan2 yg dikasihi, makanan yg enak2, gerai2 makan kegemaran, roti canai, kfc.. excited sbb dah agak lame x blaja, nk stat blaja balik.. excited nak menjelajah negara org.. excited nak kenal kawan2 baru.. excited nak dapat duit semula.. haha.. (yela, semenjak dh hbs diploma hari tu, kekeringan je xde sumber pendapatan..hehehe..)

perasaan sume ni bile dh bercampur2, sampai 1 tahap dh malas nk pikir, terus xde perasaan.. jadi, stiap kali org tanye ape perasaan nk pegi sane, aku lame pikir baru leh jawab.. hmmmm.. cmne laa niii.. dah la lebe kurang 4 bulan duduk rumah ni, makan, tdo, layan cite korea, jalan2, lepak2 je... xde unsur2 nk tambah pengetahuan langsung! konon nye hari tu mase dekan kat uitm s.alam tu x bagi aku brenti, soh aku stay kat s.alam sebelom fly, soh aku blaja kat sini as preparation sebelom g sane, aku siap berazam nak brenti dok rumah sambil study!! heheh.. aiseyyhh.. derhaka betol ngan dekan tu.. hmm.. dia nasihat kn aku tgk bdk2 final year buat project dorang.. supaya kat manchester nanti aku sng.. tapi, demi perasaan nk duduk rumah yg sgt meronta2 itu, aku xdgr ckp dia.. terus berenti senyap2.. hmmm..maafkan saya puan.. tapi tgk laa hasil nye! sehelai muke surat pon aku x selak.. melepakkkkkk ajeeee..!

nanti ko susah kat sane, ko rase kan ye ain!
(hmm.. entry kali ni, sesi membebel untuk diri sendiri..)

dah laa pegi bulan puasa.. raya plak kat sana..hari raya masuk kelas.. hmm.. bak kate adik : 'alaa.. adik dulu, raya pertama ada exam plak lagi.. hehehe'.. kate2 ni memberi semangat kepada aku.. huhu.. giliran aku plak merasa kn.. kaklong, bg tapa, kak marina, adik sume dh merasa.. sekarang giliran aku.. :-D

pikir positive ye ain!!
20-24 july 09 ni aku di wajib kan pegi BTN plak kat kem Meru, Klang.. program wajib untuk aku pegi sebelom Mara kasi duit.. hehehe.. misi kat sane, nak cari kawan2 yg pegi same tempat ngan aku.. sbb nye, stakat ni, kawan2 yg aku kenal mase interview tu sume lain2 tempat..
sekian..

Saturday, July 4, 2009

~HAIKAL THE 2ND~

Pada 30 jun 2009 yg lepas, kakak aku yg dipanggil adik tu telah selamat melahirkan baby boy di hospital prince court.. baby ke-10 dlm list anak2 buah aku.. yg ke-11 dalam bulan dpn plak lahir.. kakak ipar aku tgh tgu mase je tu..ok, berbalik kepada adik, baby ni dilahir kan seberat 3.51 kg.. besar dan montel.. :-D mcm sgt x sangka dan sgt kagum tgk baby sebesar tu leh keluar dr perut.. cmne laa agknye adik bawak baby tu selame ni kan.. hmm.. miracle..





name baby ni hariz haikal.. name abg dia, hadif haikal.. jadi baby yg comel kat atas ni ialah haikal the 2nd!!!!! :-D muke sgt laa macam cina kan.. mate tu sepet je.. hariz ni tersgtlaa comel.. x puas walopon dah cium banyak3 kali!


~ni adik bersama hariz haikal..~


~hariz haikal bersama acu~


~kat hospital tgk adik~

~adik bersama hadif dan hariz~



~abg yusry dan babynye.. :-)~


video kat bwh ni plak aksi hadif yg tgh main bola dgn mikael(anak abg aku).. dlm tgh happy nak main tu bole plak accident.. huhuhu..


video



sekian.. :-)

~korea kembali~

Hmmm.. hari ni otak rase macam x betul.. rase macam gerak2 je otak tu kat dlm kepala ni.. jalan pon terhuyung hayang.. sebab semalam marathon cite korea.. sambung balik hobi lame, yg dh agak lame x buat.. sebab nye, sekarang mcm dh susah nk jumpe cite korea yg romantik2, lawak, dan ade muzik tema yg best yg menepati cite rase aku... tapi, semalam tengok cite boys over flower mmg buat aku giler balik..!! bersemangat balik tgk cite korea!! hehehe.. aku maraton cite tu dari kol 9 malam sampai kol 6.30 pagi.. brenti kol 6.30 pagi tu pon dah x tahan dh mate ni, sampai pening dibuatnye.. dh teruk macam tu kene laa jugak tdo..

dulu dah penah tgk meteor garden, hana yori dango dan sekarang boys over flower.. jalan cite ketiga-tiga cite ni same je.. tentang F4 yg kaya raya ngan sorang pompuan yg bertuah..tapi, olahan cite yg berbeza bg setiap cite tu yg buat masing2 ade keistimewaan tersendiri.. antara 3 ni, meteor garden mmg dh out laa bagi aku..dulu mase meteor garden yg stat dulu cite ni, mmg ramai laa yg giler.. aku pon giler skali.. siap beli laa cd meteor garden tu..tp, bile ade produksi dari jepon ngan korea yg buat balik cite ni, terus out laa meteor...

untuk versi jepon,name dia Hana yori dango.. cite nih best! kekayaan F4 tu mmg melampau.. kaya giler! sgt syok laa tgk lelaki kaya kan..sume menda dia bole buat sekelip mate..dah laa keempat2 lelaki ni sume kaya, pastu caring je kat sorang pompuan.. untung pompuan tu.. tgk cite ni rase nk berfantasy je..huhuhu..

boys over flower plak aku baru je tgk 2 hari ni.. mule2 tgk, mcm bnyk persamaan dgn versi japon tu..ingat kan malas laa nk tgk.. tapi lame2 tgk, bnyk laa perbezaan yg membuat kan versi korea ni sgt menarik dan best! part2 yg aku rase kejam dalam hana yori dango tu, tp dlm korea diolah dgn sgt menarik dan x kejam.. sgt suke!! hero dia pon lagi romantik.. x suke jerit2 kat heroin dia..

1 lagi point yg paling penting, hana yori dango ngan boys over flower ni, dua2 pon best dan menarik.. tapi, korea punye version ni laa yg bole buat aku menangis.. sebab hero dia pandai bermain perasaan.. buat kan aku rase tempat teratas di hati aku, ialah boys over flower versi korea!!! yeeehaaa...!!


~HANA YORI DANGO~


~BOYS OVER FLOWER~