Saturday, July 4, 2009

~korea kembali~

Hmmm.. hari ni otak rase macam x betul.. rase macam gerak2 je otak tu kat dlm kepala ni.. jalan pon terhuyung hayang.. sebab semalam marathon cite korea.. sambung balik hobi lame, yg dh agak lame x buat.. sebab nye, sekarang mcm dh susah nk jumpe cite korea yg romantik2, lawak, dan ade muzik tema yg best yg menepati cite rase aku... tapi, semalam tengok cite boys over flower mmg buat aku giler balik..!! bersemangat balik tgk cite korea!! hehehe.. aku maraton cite tu dari kol 9 malam sampai kol 6.30 pagi.. brenti kol 6.30 pagi tu pon dah x tahan dh mate ni, sampai pening dibuatnye.. dh teruk macam tu kene laa jugak tdo..

dulu dah penah tgk meteor garden, hana yori dango dan sekarang boys over flower.. jalan cite ketiga-tiga cite ni same je.. tentang F4 yg kaya raya ngan sorang pompuan yg bertuah..tapi, olahan cite yg berbeza bg setiap cite tu yg buat masing2 ade keistimewaan tersendiri.. antara 3 ni, meteor garden mmg dh out laa bagi aku..dulu mase meteor garden yg stat dulu cite ni, mmg ramai laa yg giler.. aku pon giler skali.. siap beli laa cd meteor garden tu..tp, bile ade produksi dari jepon ngan korea yg buat balik cite ni, terus out laa meteor...

untuk versi jepon,name dia Hana yori dango.. cite nih best! kekayaan F4 tu mmg melampau.. kaya giler! sgt syok laa tgk lelaki kaya kan..sume menda dia bole buat sekelip mate..dah laa keempat2 lelaki ni sume kaya, pastu caring je kat sorang pompuan.. untung pompuan tu.. tgk cite ni rase nk berfantasy je..huhuhu..

boys over flower plak aku baru je tgk 2 hari ni.. mule2 tgk, mcm bnyk persamaan dgn versi japon tu..ingat kan malas laa nk tgk.. tapi lame2 tgk, bnyk laa perbezaan yg membuat kan versi korea ni sgt menarik dan best! part2 yg aku rase kejam dalam hana yori dango tu, tp dlm korea diolah dgn sgt menarik dan x kejam.. sgt suke!! hero dia pon lagi romantik.. x suke jerit2 kat heroin dia..

1 lagi point yg paling penting, hana yori dango ngan boys over flower ni, dua2 pon best dan menarik.. tapi, korea punye version ni laa yg bole buat aku menangis.. sebab hero dia pandai bermain perasaan.. buat kan aku rase tempat teratas di hati aku, ialah boys over flower versi korea!!! yeeehaaa...!!


~HANA YORI DANGO~


~BOYS OVER FLOWER~




4 comments:

Mysterious Lady said...

ooh haritu pun aku sempat tgk separuh episod 1st episod boys over flower

AzwinYusof said...

pinjam cd..
hahahah

eh ain,
yg aku tgok same ngn ko time aku tido umah ko tuh citer aper??

aiEN said...

yg mane awin oii???
mane laa aku ingat.. describe siket..
eh..jap..jap.. yg hana yori dango tu kan??
ooo..yg ko tgk tu hana yori dango the muvi..
smbungan kepada series tu.. kan last sekali dorang kawen! :-D

ko nak pinjam boy over flower ek?? tgu aku beli ye.. hehe.. aku x beli lagi tgk kat rumah kakak ipar aku, anak buah dia punye dvd.. pastu, x sempat habis, aku smbung tgk kat you tube.. SGT BEST awin.. wajib tgk!!

AzwinYusof said...

tau..
ade jugak kwn aku rekemen tgok..
diorg pon kata best..
urmm..
tgok masa la..
hahaha..
dah beli dvd bak sini k.

Post a Comment