Tuesday, July 14, 2009

2 bulan lagi..




wahhh.. tidakkk..

lagi 2 bulan je lagi dh nk g sane.. nk g manchester.. nk smbung blaja balik... waaaaaa... takot, sedih, risau, excited, hepi sume ade.. takot sbb 1st time nak pegi blaja kat negara org.. risau nak stat blaja balik seteleh sekian lame mengarat kan otak kat rumah.. takut 1 menda x ingat dh..sedih nak tinggal kan segala2nye di malaysia.. sedeh nak tgl kan family tersayang, muhaimin tercinta, kawan2 yg dikasihi, makanan yg enak2, gerai2 makan kegemaran, roti canai, kfc.. excited sbb dah agak lame x blaja, nk stat blaja balik.. excited nak menjelajah negara org.. excited nak kenal kawan2 baru.. excited nak dapat duit semula.. haha.. (yela, semenjak dh hbs diploma hari tu, kekeringan je xde sumber pendapatan..hehehe..)

perasaan sume ni bile dh bercampur2, sampai 1 tahap dh malas nk pikir, terus xde perasaan.. jadi, stiap kali org tanye ape perasaan nk pegi sane, aku lame pikir baru leh jawab.. hmmmm.. cmne laa niii.. dah la lebe kurang 4 bulan duduk rumah ni, makan, tdo, layan cite korea, jalan2, lepak2 je... xde unsur2 nk tambah pengetahuan langsung! konon nye hari tu mase dekan kat uitm s.alam tu x bagi aku brenti, soh aku stay kat s.alam sebelom fly, soh aku blaja kat sini as preparation sebelom g sane, aku siap berazam nak brenti dok rumah sambil study!! heheh.. aiseyyhh.. derhaka betol ngan dekan tu.. hmm.. dia nasihat kn aku tgk bdk2 final year buat project dorang.. supaya kat manchester nanti aku sng.. tapi, demi perasaan nk duduk rumah yg sgt meronta2 itu, aku xdgr ckp dia.. terus berenti senyap2.. hmmm..maafkan saya puan.. tapi tgk laa hasil nye! sehelai muke surat pon aku x selak.. melepakkkkkk ajeeee..!

nanti ko susah kat sane, ko rase kan ye ain!
(hmm.. entry kali ni, sesi membebel untuk diri sendiri..)

dah laa pegi bulan puasa.. raya plak kat sana..hari raya masuk kelas.. hmm.. bak kate adik : 'alaa.. adik dulu, raya pertama ada exam plak lagi.. hehehe'.. kate2 ni memberi semangat kepada aku.. huhu.. giliran aku plak merasa kn.. kaklong, bg tapa, kak marina, adik sume dh merasa.. sekarang giliran aku.. :-D

pikir positive ye ain!!
20-24 july 09 ni aku di wajib kan pegi BTN plak kat kem Meru, Klang.. program wajib untuk aku pegi sebelom Mara kasi duit.. hehehe.. misi kat sane, nak cari kawan2 yg pegi same tempat ngan aku.. sbb nye, stakat ni, kawan2 yg aku kenal mase interview tu sume lain2 tempat..
sekian..

11 comments:

Kaloi said...

ish2.. ko neh ain.. apa nak jadi nehhh... ashek melepak kat umah jer makan tido (aku pon sama jugak).. nanti prot muncit..

apa kata dua bulan nih ko berazam dengan kuat dan semangat tinggi sket! kalo ko lngar azam ko, ko kene denda diri sendiri berenang kat swimming pool sebelah umah kau.. kalo tak sanggup, ko gi giant sambil jerit "wang besar.. wang besar" kat pintu masuk tuh.. (sori la.. aku da biol sebab lama sangat duduk umah)

aiEN said...

hahah.. yg bukan2 je idea ko ni kerol.. hehe.. tp, aku paham.. sindrom dok rumah mmg cmni.. sengal terlebih jadinye!

nak aku berenang kat swimming pool sblh umah?? haha.. ko try laa dulu, pastu aku ikot.. ko kan free jugak kn mcm aku..

deadgorgeouszaza said...

oh ain.
meh dok umah kitorang ni ha...
amek aura blaja siket...
adoyai!!

AzwinYusof said...

ala ain..sori2..aku baru bukak blog laa..
ingt kan ko nk biarkan blog ko jdk tukun..
hehehh..

betul ckp intan, meh ar lepak umah kitorg study..
aku pon da rajen study nehh..
hahaha

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

hmmm... xpe2 lepak jer sementara ada masa nih.. saya pon dgn rasminya dah melepak jugak ni..

AzwinYusof said...

AIN,
SAPE KALOI NI??
KEROL KWN KO TUH KE..
YG KELAKAR NK MMPOS TU KERR...
HAHAHAAA
JHTNYR AKU..

Mysterious Lady said...

ooh ko pegi btn eh. sbb tu xde kt rumah weekend ni. good luck ain! mesti jumpe tau b4 ko g sane =) miss u a lot

aiEN said...

aah awin... kaloi ni kerol laa.. ko bace laa blog dia.. sure guling2 gelak! tu pon kalo ko paham bahasa n9 pekat dia tu! hahaa..

syarul.. jumpe sblom pegi tu wajib! miss u too.. :-D

::sYieQo:: said...

haha...rilek ler aien...cm pergi x kembali plak (-_^) manchester s a big city laa..sure x susah punye psal mknan halal...silap2 lg best dr msia..hehe...waaaa mesti brdebar debar kn ni...

aiEN said...

sgt berdebar laa syiqo..
masok2 je 2nd year kn..
kalo 1 menda aku x ingat,
ternganga je mati laa..
aku bkn bdk fresh..
bdk dip sure expectation tgi..
adoii.. karat kat otak ni dh la sgt
melampau.. hr tu kat btn nk kire
simple math pon dh lembab! hahaha..
sadis giler!!!

kemashady said...

ain..nak tanye...ko apply skim pelajar cemrlang 2 kn..ade x untuk pelajar nak amik master??aku nak aply yg 2 tp xde info cukup plak..

Post a Comment