Monday, June 29, 2009

~DETIK-detik HITAM~


HAHAHAHA.. tajuk mengancam giler.. macam ade peristiwa hitam dalam hidup yg berlaku je kan.. hmmm.. macam nih.. cik azura yusuf (salah sorang kawan baik zaman sekolah aku tu) ada membuat 1 permintaan untuk tgk gmbar aku mase dahulu kala yg hitam legam tu..

sebabnye, hari tu mase kitorang kuar g tgk transformers, kitorang g jumpe anis sekali yg baru balik dari pentauliahan suksis(musuh ketat komander kesatria).. Ya rabbi.. tekejut beruk betul tgk dia yg dh hitam mcm tu.. rupe2nye dia baru balik pentauliahan.. si wa tu dh laa terkejut giler.. dia mane laa penah buat menda2 cmnih.. yela.. org blaja oversea kan.. buat ape nk susah2 aktif ni.. pastu aku pon cite laa kat dia aku mase pegi latihan intensif bakal komander @ pentauliahan nak jadi komander kesatria UiTM penang tu pon muke aku jadi hitam legam cmtu.. HORROR.. tu yg dia nk sgt tgk gmbar2 zaman dahulu kala aku tu..

kepada cik wa : puas aku cari balik cd yg simpan gmbar2 ni tau.. bile aku tgk balik, terimbau laa balik kenangan2 mase kat sane, seminggu berkawad siang malam, pagi petang.. tdo plak 2-3 jam je.. smpai kan mase nak balik tu, parents aku yg dtg jemput kat UiTM pahang pon tercari2 aku walopon aku dh ade depan mate dorang!! sedeeeehhhh btollll...

hmmm.. tp, malang nye, aku xda gmbar yg betol2 tunjuk kesadisan muke aku tu.. xde gmbar sorang yg betol2 amek dekat muke.. yelah kan.. mase ni x teringin pon nak jadi penggila kamera.. hehe..tp, ade laa gmbar kwn2 aku yg muke terbakar.. so, bole laa bayang kn muke aku mcm tu ye.. hehhehe.. kepada kawan2 seangkatan, merangkap sahabat2 baik semase di penang.. sila laa menatap muke anda zaman dahulu kala ni! heheheheh...

HMM.. lagi menda nak cite.. ni part yg sweet yg terjadi kat sane.. mase zaman kegelapan ni laa aku terjumpa sinar mase depan aku..mase zaman kegelapan ni laa aku ditemukan dgn seseorang.. :-D yg buat aku sgt terharu tu, mase zaman kegelapan yg buruk, yg x terurus dan x heran orang sekeliling ni plak dia terpikat kat aku.. :-D tah ape tah yg dia nmpak kat hitam legam aku ni mase tu.. yang nmpak pon gigi je.. heheheh.. dah laa mase ni pon, segala perangai buruk pon kuar.. sebab badan dah sangat letih kan, pastu lapa je sentese, perasaan utk jadi pompuan bese yg kene cover2 tu pon dah dilupe kan jauh2..

Hanya EN.MOHD MUHAIMIN B.RADZUAN je tahu nape dia suke aku mase zaman paling x serupe orang bese nih..

~orang2 hitam yg sedang bergembira~

~mase ni hari last selepas seminggu berjemur~

~ jeng jeng jeng... awin jgn marah ye.. heheh..

awin bersama ex kawan baiknye ~

~aku yang depan sekali tu..~

~mase ni aku ditauliahkan sebagai KOMANDER KESATRIA berpangkat komander rendah muda~


OK.. gambar2 atas ni la gambar mase baru2 jadi budak hingusan dalam komander kesatria.. gmbar2 kat bwh ni plak selepas beberapa tahun kemudian.. mase ni kitorang sume dh jadi senior.. dah part 6 dh mase ni, lagi beberape minggu nak meninggal kan UiTM penang dan grad sebagai student diploma..

~dari kiri : intan, hasbul, muhaimin, ain~


mase ni kami sume berpangkat komander madya.. nampak ade 4 balak tu??? hahaha.. hebat tuuu.. (riak siket) eh silap.. yg si hasbul tu berpangkat komander kanan.. kirenye, dia ni la yg paling tgi sekali pngkatnye mase nih.. dalam 1 campus, ade sorang je ketua.. dia ni lah ketua dlm komander nih.. bwh dia baru laa komander madya.. kami2 laa tu.. huhuhu..



~ni plak KAMI, nurulain dan muhaimin..~




haaa... tibe2 terjumpe plak gmbar2 bwh ni.. mase ni kire zaman kegemilangan aku sebagai komander laa.. mase ni aku, intan, hasbul dan hafiz dipilih menjadi komander pengiring untuk pentauliahan komander2 junior.. gambar2 ni kurang berkualiti siket sebab gambr2 original dh lenyap mase laptop aku menggiler dulu.. gmbr2 yang terselamat ni plak dr ipod aku.. (haha.. aku x reti nk transfer dr ipod ke laptop..puas dah pikir cara nak transfer, smpai sakit dh bahu kat depan laptop ni.. cara paling senang, amek je gmbar dr situ.. huhuhu.. xpe laa kan, janji bole nmpak)



unik gak kan gmbar macam nih.. heheheh.. ok.. sekian tamatlah kesah aku sebagai komander kesatria selama 2 tahun setengah..


p/s: kepada rakan baik aku dua org lagi, awin dan jaja.. jgn kecik ati ye xde gmbar anda mase muke dh putih ni.. hehe.. awin: ko slalu ponteng turun baris pagi mase hari2 terakhir nih.. jaja : anda dh grad mase nih..

12 comments:

Mysterious Lady said...

buatla geng 10 budak hitam dgn anis
mase aku masuk kesatria, aku xsuke komander
ngeeeeee

aiEN said...

komander campus cawangan sendiri pon x suke komander kat shah alam.. so, aku paham laa nape ko x suke komander.. aku x kecik ati..

Anwar Samad said...

kesian korang susah jugak idup neh rupanya.. kalo nak cerah balik, pkai la pond lighting... untuk hilangkan parut pada muka, lumurkan lidah buaya kat muka korang..

Kaloi said...

kesian korang susah jugak idup neh rupanya.. kalo nak cerah balik, pkai la pond lighting... untuk hilangkan parut pada muka, lumurkan lidah buaya kat muka korang..

aiEN said...

heheh.. time kasih kerol atas nasihat ko tu ye.. betol ke lidah buaya leh mujarab?? leh laa aku cabut pokok mak aku tu lumur kan kat muke nih.. hehehhehe.. :-D

Kaloi said...

betol la.. nih mender paling mujarab dow.. nnt kulit ko licinnn~ x caya search la kat google.. hehehehehehe

deadgorgeouszaza said...

lahai... padanla ko mintak gambar kite tu ye...
nanti la aku tepek kat blog aku, ko link kan aje..
ok?

btw, mase ko mintak tu, aku da titon..
hikhik!

AzwinYusof said...

la...
bleh plak die letak gmba aku dgn tut tut..
cet, kurg asam punya ain...
(cam bls balik je,hahahah)
urmm..tu pic aku plg hitam dan kelam rasenyer..
teruk betul la itam nyer

::sYieQo:: said...

ain! sgt HORROR ok rupe ko!!! ahahahahah!
*gelak guling guling* sori~

ahahahaha...aku xsangka ko boleh tahap segelap itu =O w0oaaa~

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

awin.. sejarah hitam jangan dikenang, kenang jer wajah hitam...

sayang..
time ni la saya jatuh hati kat awak.. masa nak balik tu.. tol2 masa as baru nak bertolak balik.. time awak hitam pekat ni la saya jatuh hati kat awk.. kalo nak saya jatuh hati lagi, jadi la hitam sayang.. sure saya jadik sayang lagi kat awak lebih dari sekarang..

hmm.. saya sayang awak camne pon awak.. sayang nurulain binti baharuddin..

Mysterious Lady said...

bagus bagus ko xkecik ati
ade gel alovera kat watsons
100% alovera
tula yg aku gune mase muke aku teruk balik perhentian dlu ingt x?
tp dh stop sbb malas nk lumur selalu hehe

aiEN said...

syieqo! hahaha.. tekejut ko ye.. tu laa.. orang oversea, mane laa merase susah2 cmni.. hehehe.. pengalaman berwajah paling hitam tau, x dpt nk cari kulit cmtu.. huhu..

syarul.. aku tahu aloevera tuh.. dh ade lame dh, kat penang dulu, sume org ade menda tuh.. sbb ade binatang kecik bername charlie yg suke gigit muke..

syg.. time kasih syg sy sgt3 k... suke kulit cm kuali plak tuh.. huhuhu.. terharu gler.. tp, percaya la, kulit yg horror tu x kn terjadi lagi!!!! hehehehe.. macam2 la awk nih.. syg awk.. :-D

Post a Comment