Wednesday, November 12, 2008

-12 NOV 2008-


APE AKU BUAT HARI NI YE??

hari ni bz melayan karenah anak2 buah kat rumah kaklong..
sume nye ada macam2 perangai.. AISH, AMIR,AZIF,ADAM...
4 org ni mcm 40 org nk runtuh rumah ni rasenye..

byg kn laa bdk2 lelaki nk besar.. yg paling kecik tu, (adam).. keje dia nk melekat je kat mama dia.. keje sume xleh buat.. hmm.. patutlaa kaklong brenti keje.. brenti keje dari pekerjaan feveret dia.. (dulu penah dgr kaklong ckp, 'I love my career as lecturer')

Tp dia sanggup brenti demi anak2 dia.. hmm.. respect giler kat kaklong..

Kaklong ni plak jenis yg x pecaya org gaji.. sbb rmai sgt org gaji yg dia x suke.. brape org dh hilang keje kat tgn kaklong ni.. hehe.. cerewet sebenarnye kaklong ni tau.. Bile xda org gaji nk bantu buat keje rumah, cmni laa jd nye.. rumah jd lg dasyat dr tongkang pecah!!

xtau laa nk cite cmne kat cni.. mmg dasyat giler laa bersepahnye rumah ni.. nak tolong kemas pon xtau nk stat kat mane.. smentara cuti ni bole laa tolong spatutnye kan.. tp, baru tolong kemas meja yg segala brng letak kat situ, x sampai 15minit dah penuh balik barang2 sepah sane sani..

patutlaa kaklong malas nk pening kepala, malas nk mengamuk, trus biar kan je ape2 nk jadik.. kat dalam rumah ni, bkn ade ramai kanak2 lalu lintas je, kenderaan pon bnyak yang tunggang terbalik tengah jalan.. adoiii... dari basikal si azif, skuter amir, ngan kete adam.. xtau nk kate laa.. air tumpah sane sini, coklat ngan gula2 berterabur x yah ckap laa.. baju kotor merata2 pon dh bese kat rumah ni.. huhuhu... bukan bdk pompuan je suke menjerit.. bdk lelaki pon same.. tp, dorang menjerit sambil wrestling.. debik2, tumbuk2, tergolek, nangis jerit2, luka lutut dah x larat nk tgk dah..camni laa cite org ramai anak2 lelaki yg lebe kurang je besarnye.. sume nk kn perhatian.. hmmm..


tu x hbs cite lagi tu.. ada lg.. pas dah settle mkn tgh hari kat rumah, kitorang pegi laa tesco.. dah sampai tesco, bila sume org dah turun kete, ade sorng x tron.. pegi laa siasat nape amir xnk turun.. rupe2 nye, dia masok kete x pakai selipar.. cmne nk bwk kluar kalo xpkai selipar kan?? kaklong dah naik angin dh.. dengan adam melalak lg.. nak xnak, aku tarik laa si amir tu naik troli.. terpakse heret je dia dgn troli tu.. huh.. mcm2.. kat dalam tesco, tibe2 amir dgn azif gado.. bile tanye punce gado tu kenape, rupe2nye amir bengang si azif tu asek nk cium dia!! adoi.. menda ni pon bole gado ke.. pening.. mmg pening... ni baru sehari.. kaklong yg dh jage brape tahun ni, dh cukup kebal laa agaknye kn.. sabar je laa kan.. org kate, anak2 yg tersgt laa aktif smpai nk pengsan menjaganye ni, dh besar jd budak baik.. InsayaAllah.. untung kaklong..

Yg kat atas tu gambar family kaklong.. dua dari kiri tu kakak aku (yg dipanggil adik) ngan husband dia..

1 comments:

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

macam2 ek perangai budak2 tu.. hehe.. teringat masa saya kecik2.. saya dengan mirul.. dua orang je pon dah cam tongkang pecah.. nih 4 orang lelaki yang comel2, yang sihat2, yang aktif.. lagi la kan.. hehe..

part yang last tu paling stuju.. bile mak jaga ank2 dia bersungguh2.. camne dah besar pon anak€ dia cari jugak mak dia.. nak perhatian..

Post a Comment