Sunday, December 6, 2009

~Volunteering Program~


Hari-hari di manchester terase begitu bosan akhir2 ni.. terase rutin setiap hari sameeeeeee je.. pegi kelas, balik bilik study (sepatutnye laaa).. kalau malas pegi kelas, ponteng.. pastu lapa, pegi la masak.. aiyokkk.. bosan betol.. maybe sebab dah semakin dekat nak final ni kan.. nak bersuke ria pon tak bole sebab rase takut pikir final dah dekat.. sebab tu dok bilik je, konon study.. tapiiiii kat bilik tak study pon.. tengok segala menda kat intenet sampai bosan.. selalu la termenung pikir nak buat ape.. aku seperti bese dari dulu lagi kalo pressure atau tensen mesti g cari makan.. mase kat penang dulu, selalu la g ronda2 dengan awin mencari makan ke sane sini.. heaven nye makana kat malaysia!! i luv u malaysia! :-D nak release tensen punye pasal hari tu aku, ain syafiqa & uzma g makan nandos.. 1 meal je barharga gbp10!!! hehehehe.. selame ni, punye la berjimat.. masak sendiri je.. dgn gbp10 tu, bole beli macam2.. ayam,sayur, udang.. pastu bole masak utk 4-5 hari punye makan la jugak.. tapi, hari tu tak pikir ape dah.. nak makan luar jugak.. nak makan yang mahal.. banyak je kedai yg murah2.. nak jugak mahal, salah satu terapi untuk melegakan dan menceria kan diri.. huhuhu..







Kerana hari terasa semakin boring di sini, aku pon telah mengaktifkan la diri dgn program yg agak berfaedah kan.. semalam aku join la jadi sukarelawan tanam2 pokok kat Platfield di manchester ni.. dekat je ngan hall aku.. dalam 5 minit je naik bas.. :-) Actually ni part of our course jugak la.. untuk sem depan, aku kene complete kan 20 jam dgn keje2 volunteer ni.. semalam, aku dah berjaya kumpol kan sejam.. hehehehehe.. :-D memang comot tau semalam.. pagi tu aku pegi dgn coursemate aku, ain syafiqah, farah & chang.. kami ber3 sgt la comot kecuali chang.. dia kate, dia tanam pokok perlahan2 taknak kasi comot.. heheh.. kitorang yang lain, belasah je.. tu yg cmtu jadinye.. sampai miz anne, organiser program tu pon jadi impressed giler ngan kitorang! kihkihkih.. nak amek gambar ngan kitorang sebagai bukti bekerja keras! hehehe... dia sgt3 baik.. mase nak balik tu siap tanye kitorang christmast holiday nanti pegi mane? sure tak balik kan, sebab jauh.. kalau camtu dia akan buat activity utk small group khas utk kitorang yg bersendirian semase cuti ni.. :-) bagus la dia tu.. :-)

ni gambar2 semalam..








hidup aku akan kembali ceria sebab minggu depan, hari sabtu bersamaan 12 dec 09 kaklong aku dan family dia datang manchester!!! yahuuuuuuuuuu... rindu kat anak2 buah aku, hero 4 orang tu!!! aish, amir, nazif & adam.. :-)

With Love,

6 comments:

Mysterious Lady said...

apehal la lagu raya ade lg kt playlist ko ni??
brape lame xmas holiday?
enjoy your time there =) good luck exam =D

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

sayang.. awak jgn tensen2 k.. sy try bg masa untuk awak k syg..

kaloi said...

ehh... asal ramai omputeh..

kemashady said...

kerol..kn dio kek nogori omputih..
ain..bestnye ade family dtg menjenguk..
bgs tol family ko nie..

Anonymous said...

nice blog kak aien...
dell~
:-)

aiEN said...

syarul : hahahaha.. akhirnye aku dah tuka dah lagu lain syarul.. hehehehe.. mood raye aku lame siket la, nak bt cmne..

min : sayang.. sy x tensen k.. slalu tensen ngan awk je.. huhu..

kaloi : kerol, ko ni x bole blah je setiap komen2 ko tau.. huhuhu..

kema : nasib baik ko jawab kan dh soalan kerol tu.. hihihihihi... soalan x agak2.. kema, lagi sehari, kakak aku and family dia dtg!! :-) rindu sgt3.. bagos la, leh kurang kan homesick aku nih haaa... kakak aku tu mmg kema... suke brjalan.. tu alasan je dtg jenguk aku tu.. nak merayau sbnrnye.. hihi..

del : thank you del!! :-) akak ni asek x puas hati je ngan blog nye design.. asek tuka je kan.. huhu..

Post a Comment