Monday, November 9, 2009

~Halloween~

Hmmm.. tadi, aku baru dapat komen kat entry bwh nih bertajuk 'autumn'...
ada orang ni, yg aku tak kenal sape.. dia komen.. nape takde gambar mat saleh atau awek saleh pon..?? hmmm, mmg gmbar2 aku banyk sume ngan org melayu je.. nape ek org nak sgt tgk muke2 mat saleh.. hmm, aku xde selera pon nengok dorang ni tau.. huhuhu.. hmmm, kat cni, dalam course aku, melayu ada 6 orang out of 100 lebih.. setiap pg kelas melambak mat saleh.. balik hostel pon dalam 1 flat aku ni ada 9 orang.. 6 orang mat saleh.. flat ni macam rumah la.. 9 orang ni share dapor, toilet ngan living room.. pastu, bila ada aktivity pegi main2 ice skating ke ape ke, bowling ke, futsal ke, jalan2 ke, semua aku join budak2 melayu kat cni laa.. takde keje la nak join mereka2 tu.. walopon dorang baik.. bukan ke ape, lifestyle dorang kan terlalu lain.. minum sentese minum air yg kite x bole minum tu.. dah macam air putih bese je bagi dorang.. asek bersosial party2 je dorang nih.. bukak radio kuat2, menari2.. mana la nak sama ngan kite kan.. mungkin same ngan orang lain, tapi bukan aku.. tak masok la ngan jiwa aku ni.. kat flat aku ni pon, brape kali tah party dalam seminggu.. aku takde la kuar bilik de.. kadang2 je la aku kuar sbb nak tengok2.. macam hari tu, dorang sebok pakai costume utk halloween, aku pon join la tanye2 pasal halloween tu kan.. yela, kat mesia mane la penah nmpak sume nih.. malam2 jalan mase halloween tu pon, sume pakai mcm2 gaya.. hehehe.. yang lawak pon ade, yang seram pon ade..

dorang ni memang friendly tau.. aku masak sume nak amek tahu ape aku masak.. sebab cara kita masak kan lain.. aku kalo masak, tumis2 dulu sume, kan bau dia naik 1 macam kan.. dorang terus masok dapur kekaguman.. tanye ape ingredient aku letak la ape la.. padahal, baru je tumis bawang ngan ikan bilis.. tengok ikan bilis pon heran.. tak penah jumpe.. pastu bila aku bagi rase, separuh habis dorang makan.. ngan kawan2 lelaki dorang sume datang rase.. bole plak tinggal kan jap party dorang kat living room tu.. sume macam kagum giler bile wujudnye ikan bilis nih.. hehe.. dorang kate, cmni la baru 'REAL FISH'.. aku tergelak2 dengar.. hehe.. kesian pon ade.. melambak kat malaysia menda nih.. huhuhu..

dorang ni plak kalo kite join, dorang masak macam2 la ape la sume nak kite rase.. camne la nak explain tu.. nak kate x makan babi, dorang tak faham plak kang.. kalau paham pon, dorang bagi plak makan ayam.. nak explain plak ayam tu tak halal, kang dorang pening.. pastu, kalo dorang paham pon, dorang beli la ayam halal ke apa ke kasi aku makan, tempat dorang masak tu?? camne plak nak kate yang dorang masak kat tempat yang x samak? hmmm.. tadi pon, mase aku masak tu, kristina ni tengah masak ayam goreng tepung.. nampak menarik giler.. sambil tu, aku pon masak gak.. kitorang sembang2, pastu dia kata pasni nak kasi aku rase dia masak, sebab dia selalu makan aku masak.. hehehhe..aku dah pening dah.. pastu, cepat2 masok bilik kate sakit perut.. huhuhu... memang la bole explain menda nih kan.. tapi..

so, camne la nak join sgt kan.. dorang memang baik.. sgt3 amek berat.. aku demam siket, dorang dtg bilik tgk aku, pastu soh aku bagi tahu kalo ape2 jadik ke, aku nak ape2 ke.. macam mane baik pon dorang, dorang totally different nagn kite as orang ISLAM ni.. so, apa2 hal, walopon blaja kat tempat penuh mat saleh ni, aktivity mesti la ngan orang2 Islam gak.. senang.. nak makan sume senang.. tengah2 aktivity tu nak brenti solat sume senang.. hmmm.. cmtu laaa.. aku bukan buat entry ni membebel panjang lebar ni sebab komen orang tu je.. aku kadang2 heran nape orang mengagung2 kan mat saleh.. huhuhuhu.. penuh ngan gambar2 pg kelab, berparty2, minum2 ngan mat saleh tu jadi kebanggaan dorang.. aku tak faham kat situ.. tak ingat mak bapak ke dorang nih..

ok laa.. ni aku bagi la tengok gambar2 aku ngan dorang nih mase halloween hari tu yer..


mase nih dorang tgh berparty la kat living room ni..

masa ni flatmate aku masok bilik
aku nak tengok gambar
kat laptop aku, pastu si zombie
ni pon ikot sekali, main gitar...
nyanyi2.. lady gaga bawah ni
la penyanyi utama dia.. huhu..


gambar ni sume flatmate aku la nih.. charlotte, elle, hana..

hana ngan kristina



ok.. di sebab kan dah syok mengupload gambar,
nak gak upload gambar lain.. hehehe...

ni gambar aku ngan cousin aku, kaklin.. aku pegi liverpool melawat dia weekend hari tu..


gambar bawah ni plak mase baru pas main ice skating..
muke penat je.. sakit kaki aku main menda tu..



SEKIAN.. :-)

With Love,







9 comments:

Y.O.R.I.E said...

salam...
k.ain..bby nih ;)
emm,,besh nye..ader halloween celebtn...
kt sini dpat tgok lam tibi je ek.
nway,,bese la mat salleh ni,,cam tade keje lain jer..paty paty paty..eh,,org kte pown ade je yg ala2 dorang..(nauzubillah..smoga Allah protect kte)...Hm,,bby tgk pen pal yg blaja kt ovrseas same naik je ngan mat saleh,,,uih3..

nway,,ganbate n all the besh yargh!
btw,,xpe kan kalu bby Folo blog k.ain?
hehe...mintx pemisyen dlu nih..

aiEN said...

laaaa... baby nih.. dah name pon buat blog, mesti la bole je baby follow.. hehehe.. bace la selalu ye.. leh tahu perkembangan akak.. :-)

siti otai said...

idop molayu!!
idup nogori!!
yeah~~

Mysterious Lady said...

hahahahahahaha terhibur aku bace entry ko ni!!!! kaw kaw punye membebel!!! hahahahahah!!!!! padan muke siape2 yg tanye tu!!! rindu ah nk dgr ko membebel panjang2

Y.O.R.I.E said...

ne tau kowt TABLEYH2...
yg ader pas V.I.P jer..!
hahak..k...thanx..kalu sng tgk la post2 bby yg abestos tu..tade pe2 pown..saje,,musan2 tuu..
hahak..k..
t8 cre..

aiEN said...

fadil : yo!! idop melayu! idop noghori!!
rindu malaysia!
tanahair tercinta ku!!! :-)

syarul : hahaha... kannnnnnn...
aku kalo dah stat membebel memang
panjang.. laju je aku type.. huhu..
ko rindu aku membebel kan.. haaa..
tgu aku balik yer.. x brenti2 aku
membebel nanti! hehhehe..

AzwinYusof said...

ain..lawak ar.....
hehehe

Anwar Samad said...

ain.. kau pandai ko masak? hahahahahaha

aiEN said...

hahaha.. ceh kerol!
mesti la den pandai!
nanti la aku balik, den masak kasi ko ghaso..
baru ko tahu terer ke x aku..

Post a Comment