Saturday, October 10, 2009

~CUTI hari sabtu~


hmmm... dah lame giler tak post ape2 kan.. hmmm.. sebenarnye hidup dah mula busy kat sini.. kalau tak sempat nak tgk cite korea tu dah bole consider busy la tu bagi aku.. heheheh.. hari ni hari sabtu 10 oct 09.. hari nih cuti!! dan aku memang nak rehat habis habisan.. tadi, pas solat suboh, aku terus pg dapor cari roti, sapu nutella dgn kadar yg sgt lah tebalnye + butter... pastu, masok microwave dan terus makan panas2.. heaven.. :-) maspk bilik, tgk cite boys over flower yang dah kali ke brape tah tgk.. heheh.. walopon banyk giler cite korea yang aku x tgk lagi tapi x brani nak mula sbb takut x bole brenti.. dan walopon x bawak cd2 korea, leh tgk online tanpa ada rintangan kerana internet sini laju.. tetapi, aku masih juga BERTAHAN, sbb kalo stat je, konfem x kan study!!!

ok2.. terus kan cite.. pas dah tgk 1 episod, aku berasa lapar lagi.. pegi dapor goreng telor dan panas kan baked bean pastu makan dgn lahap nye.. hehe.. pas dh kenyang, aku smbung tgk cite.. sambil tgk tu, kakak sepupu aku call gune skype.. sembang hampir sejam dgn kak oce, aunty ros dan abg shahril.. sambil sembang tu, makan biskut coklat yg dh lame beli tapi x makan.. bile stat je mkn, aku makan, makan dan makan je.. habis je sembang ngan kak oce, tgk2 biskut pon habis! huhuhuhuhu.. tanpa ku sedar habis sume dah... yela, bercakap kan menggunakan tenaga..

mungkin kerana sejuk, aku asek laparrr je.. sambung tgk cite balik... kali ni terasa lapar nak makan nasi plak.. aku pon pegi dapor masak ayam goreng berlada ngan sup cendawan.. :-) dah siap masak, masok je bilik baru prasan nasi lupe masak! hehehehe.. aku pon masak nasi dan ambil keputusan utk tulis blog nih sementara tungguuuuuuuu... camtu laaa kesah bermulanye rase nak post entry terbaru hari ni... :-) heheheh... perut tgh menyanyi bile tgk lauk2 depan mate tapi nasi belom ada... ok.. ni la lauk2 yg aku bakal makan jap lagi..


~ni ayam goreng berlada resepi mak saya~

~ni plak sup cendawan~

haaaaaaa.. saat ini, periuk nasi dah berbunyi menandakan nasi sudah masak! yessss..yessss!!!


hmmm... nak tgk dapur ke?? ni la dapur kat hall aku nih yang buat kan aku rajin memasak.. ok2.. aku tunjuk dapur ngan org2 didapur sekali k..





ni flatmate aku.. :-) sumenye friendly.. smbil masak, smbil sembang..

ok.. sebenarnye dah seminggu dah aku rajin giler memasak.. selama ni malas.. asek beli je kat kedai sepanjang oxford road nih.. sepanjang jalan ni berderet kedai makan halal tau.. kedai arab, pakistan dah juga cina.. sume pon halal.. even supermarket yg sume barang nye halal pon ade.. jalan kaki je dari hall aku nih.. kat situ la aku beli ayam sume.. selain tu, ade tesco, lidl dan superdrug jugak berdekatan ngan hall aku nih.. memang mudah nak dpt kan sume menda!ape yang buat kan aku rajin masak sekarng sbb rindu kan masakan rumah.. sebab tu ade je idea dlm kepala ni nak masak ape.. hari tu dah masak sambal tumis udang, asam pedas ikan, taugeh masak kicap, sayur campur... sgt bangga dgn diri sendir sbb stiap kali masak, akan habis dgn licin... hehehe... tp, masalah nye skrg, aku masak banyak utk makan dua kali.. tapi setiap kali jugak habis pas sekali makan.. cmne nih! memang tembam la duduk sini.. dah laa asek lapa je.. sejuk2 ni memang asek lapa..

problem aku kat sini, cuaca memang makin sejukkk... sedap.. best.. tapi kadang2 x tahan jugak.. menggigil jugak aku.. walopon kadang2 jakun bile cakap je asap kuar dr mulut... hehehe.. hmmm... aku x tunjuk lagi university aku kan.. nak tgk??? hehehe.. university of manchester ni bercirikan city campus.. senang cite, dalam town manchester ni lah terletaknye university of manchester.. jadi, bangunan university ni bercirikan moden ada, lame yg classic pon ade.. sedap mate memandang.. :-)






sebenarnye banyk lagi gmbar university nih.. tapi, later la aku upload lagi.. :-) kat blog awin,
dia tunjuk student id dia kan.. so, aku pon nak tunjuk jugak.. hehehehhe... :-D




With Love,

4 comments:

Mysterious Lady said...

ok kite mulekan acare mengomen dgn mengutuk dulu. hahah.

apsl gamba kt id ko senget? hahahah. & tudung hitam...kan dh ckp!

ok memuji pulak =D

MAK AII KAGUMNYE AKU BANGGANYE AKU DGN MASAKAN NURULAIN!.banyak betul hikmah ko blaja jauh2 ni. terror memasak laa jwbnye!!! waah waah!!

gembire aku membace tulisan ko ni sbb tau ko hepy kt sane!!!

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

sedapnye masak.. naaaaaaaaaaakk..

bagus la awak rajin memasak.. takla boring je asek makan kedai..

nnt awak post la aktiviti y awak buat kat sana tau..

kemashady said...

ain...amboi2..mkin eppy anda disane..bgs la...hihi..nie cite korea pe ko tgk?yg aku cdgkn 2 ke? jgn tgk ain..kang obses..!!!haha..
eh,lawa la u ko 2...blaja leklok kt sne k...
ain...
muke ko dlm id aneh!..haha..tp ok la 2..mayb klu ko tgk pas 10thn sure ko glk sorang2 smpai pengsan..haha..
k..luv u ain..

aiEN said...

syarul : hahahaha... student id tu mmg x senereh! ko tahu, aku smpai2 je dgn x cukop tido tu terus pegi buat student id...dia snap terus gmbar mase tu.. kalo dia mintak gmbar passport ke, baru laa elok.. tu yang senget la ape laa jadinye tu... hehehhe..

hmmm.. ko bangga ngan aku ye??? aku pon sgt bangga ngan diri sendiri tau! bile dah jauh ni otomatik je pandai je nak masak sume yg aku teringin tu tau.. aku kerah jugak otak.. heheh.. kalo x, memang mati sebab teringin la kat sini.. mane ade jual nasi campur kat sini.. huhuhu..

hmmm.. pasal hepi tu, mmg hepi sbb tmpat ni syok dan canggih.. dah bole trime dh yg aku ade 3 tahun blaja kat sini.. hehehe.. tapi, bile tepon mak aku nk ckp i miss u terus bergenang air mate.. hehehe.. sabo je laaa kn..

muhaimin : sayang.. nanti sy masak utk awk k.. senang jeeee.. hehe.. (berlagak) :-) aktivity sy stakat ni blaja je syg.. tu yg xde ape nk cite tu..
luv u and miss u syg..

kema : kema! cite2 baru sume aku x brani la nak tgk.. aku ni kan obses terlebih yang x bole di tahan2! heheh.. mmg kalo stat, mmg teruk laa x bole brenti punye.. aku ulang2 tgk boys over flower je ni.. hmm.. cantik kan univ aku?? hmmm.. canggih.. hehe.. aku plak kadang2 yg jakun.. hehehe..

BAEK! aku blaja leklok ye cik kema seperti yg dinasihatkan... :-)

muke dalam id aku mmg aneh x dapat dinafikan! hahahah.. spt yg aku cite kat syarul tu, mase tu baru je smpai terus buat.. mmg x semenggah la muke.. sekarang pon dh gelak sorang2 dh tiap kali tgk.. hehehhe.. ok kema.. luv u too.. :-)

Post a Comment